• Over Wil
  • Zorg van Wil
  • Wil vertelt
  • Locaties
  • Gemeente en Wil
  • Contact

Inloggen

Close

Waardevolle ontmoetingen

> Lees dit artikel

NL-doet: samen veel bereiken!

> Lees dit artikel

Speciale editie Dopper met kunstwerk Joke Wester

> Lees dit artikel

Dagje Amsterdam, Blauwe Roek

> Lees dit artikel
Terug Kwaliteit Onderdeel van Zorggroep Alliade Samenwerking Missie en visie Klachten/cliëntvertrouwens­persoon Cliëntenraad Wil Nieuws

Nieuws

Simmerwille Vol trots nemen wij je in onze campagne Simmerwille mee naar 8 van onze unieke zorglocaties. Stuk voor stuk zijn de locaties verrassend en bieden ze mooie (horeca)activiteiten, zomerse producten of zijn ze actief in de recreatiesector in Friesland. Zo ben je verzekerd van een aangenaam zomerseizoen lekker dicht bij huis. Plezierig toch?En we maken het extra interessant want in de maanden juli en augustus maak je kans op leuke prijzen zoals sfeervolle arrangementen en zomerse producten. Het enige wat je hoeft te doen is het online deelnameformulier invullen dat is gekoppeld aan de winactie. Vanaf 8 juli t/m 26 augustus stellen wij iedere week een zorglocatie aan je voor. Een aantal hiervan zijn Wil locaties.Dit betekent 8 weken lang kans maken op leuke prijzen en de mogelijkheid om kennis te maken met onze teams met allen hun unieke karakter! Ga direct naar Simmerwille en doe mee! Direct naar de winactie
Cliënten geven Wil een 8! Wil is trots! Medewerkers hebben van cliënten gemiddeld het cijfer 8 gekregen!De resultaten van het onderzoek onder onze cliënten dat in mei en juni plaatsvond, waren vooral positief. Ook gaf het ons tips wat we nog beter kunnen doen, bijvoorbeeld duidelijker vertellen dat je als cliënt van Wil gebruik kunt maken van een onafhankelijk cliëntondersteuner.Nieuwe slogan ‘Wil brengt verder’92% van de mensen die mee heeft gedaan aan het onderzoek, vindt de kwaliteit van ondersteuning van Wil goed. “De ondersteuning helpt mij om mezelf beter te redden en beter de dingen te doen die ik wil”, zegt 87%. En past bij mijn hulpvraag, zegt 91%. Deze resultaten sluiten mooi aan bij de belofte die Wil doet met de nieuwe slogan 'Wil brengt verder'. Want als de wil er is kan er veel!Wat houdt onze belofte in?Wil brengt mensen een stap vooruit door goed te kijken welke professionele zorg of andere ondersteuning ze écht verder helpt. We willen dat iedereen zijn/haar talenten inzet; dat je doet wat je kunt en wilt. We schatten de (on)mogelijkheden van iemand goed in en gaan dan samen actief op zoek naar oplossingen en kansen. Met het grote aanbod aan (beschut) werk en ondersteuning aan huis, helpt Wil mensen zich verder te ontwikkelen en actief deel te nemen in de maatschappij. Goed met elkaar afstemmen en een ander gemakkelijk weten te vinden, maakt het verschil. Wij coachen en helpen mensen écht verder, totdat dit niet meer nodig is. Waar nodig verwijzen we door.
Verbouwing Wil's kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum Tot eind juli zijn er verbouwwerkzaamheden bij Kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum. Doel is om een aantrekkelijke plek te creeren waar gasten ook binnen kunnen zitten. Jaarlijks trekt de Anna Zijlstra Hoeve meer dan 10.000 enthousiaste bezoekers.Anna Zijlstra Hoeve gewoon open tijdens verbouwing De kinderboerderij blijft tijdens de verbouwing gewoon open conform de gebruikelijke openingstijden. Om eventueel ongemak voor bezoekers te beperken en veiligheid voor spelende kinderen te garanderen, zijn de entree en de kiosk tijdelijk verplaatst en zijn er om het gebouw hekken geplaatst.Stuk aanbouwen en dak vernieuwenHet middelste gebouw wordt gedeeltelijk vernieuwd. Er wordt een nieuw stuk aangebouwd en het dak krijgt nieuw riet. De oude balken worden daarbij mooi verwerkt, om het karakteristieke van de kinderboerderij te behouden. De kinderboerderij bestaat sinds 1986 en dankt haar huidige naam aan Anna Zijlstra: en boerin uit Dokkum. Zij vond het erg belangrijk dat alle mensen kunnen genieten van de natuur en de dieren.
Onze Sterren Hilde en Willem Sterren ontvang je zoals het hoort. Daarom rolde Alliade eind januari de rode loper uit voor Onze Sterren die konden aanschuiven bij een heus sterrendiner. Onder de finalisten waren ook medewerkers van WIL. De winnaar Anja de Boer, vrijwilliger van onze samenwerkingspartner Support&Co, won een geheel verzorgd verwenweekend.Anja de Boer, vrijwilliger bij supermarkt Superrr (onderdeel van Support&Co) werduitgeroepen tot dé Ster van Zorggroep Alliade. De jury prijst haar enorme verbindingskracht. Anja weet met haar inzet van een kleine, lokale supermarkt in 't Veld een ontmoetingsplaats voor veel mensen te maken. Haar veerkracht is bewonderingswaardig. In haar leven heeft ze veel voor de kiezen gekregen. Zo is ze gebonden aan een rolstoel, maar dit weerhoudt haar er niet van om zich volop in te zetten voor anderen, die net even dat beetje extra aandacht nodig hebben.Met de campagne Onze Sterren willen wij de mooie verhalen delen van medewerkers, cliënten, vrijwilligers en ouders/verwanten. Zorgen doen wij bij Zorggroep Alliade samen. De verhalen van al onze finalisten zijn hierbij een inspiratiebron voor anderen. De komende weken gaan wij deze verhalen met jullie delen. De verhalen van Hilde Sinnema, medewerker bij WIL en Willem Struiksma, vrijwilliger bij WIL vind je straks ook terug op deze website. Hierbij alvast een voorproefje van Onze Sterren:Hilde Sinnema: Een alleskunner en rots in de branding, die zich al 35 jaar niet laat afremmen door tegenwind, letterlijk en figuurlijk: zo iemand wil elke werkgever wel.Willem Struiksma: Hondstrouwe cultuurman met een scherpe antenne voor de kunstzinnige ontplooiing van cliënten, zowel binnen- als buitenshuis.
Waardevolle ontmoetingen We blikken terug op de Week van Zorg en Welzijn in maart met interessante banenmarkten, gezellige open dagen en een intensieve NL-doet-dag! Een week van waardevolle ontmoetingen waarin we mensen konden laten ontdekken waar WIL voor staat en gaat.De drie banenmarkten trokken veel bezoekers die serieus geïnteresseerd waren in een baan bij WIL of bij een van de andere zorgorganisaties van Alliade.Op vrijdag staken vrijwilligers en medewerkers de handen flink uit de mouwen om de kinderboerderijen Doniastate en Sneek gereed te maken voor de seizoensopeningen op 31 maart en 2 april.De open dagen in Blesdijke, Dokkum, Drachten, Gorredijk en Westereen lieten een gevarieerd beeld zien van wat WIL zoal te bieden heeft; de mooie zorgboerderij Lindehof, een actief Industrie Centrum, een leuke kinderspeelhal, groot leer-, werk- en activiteitencentrum in Drachten, druk bezochte kringloopwinkel en multifunctioneel centrum Badhûs.Bezoekers en medewerkers waren enthousiast en dat was de bedoeling; iedereen bedankt!
NL-doet: samen veel bereiken! Wow! Meer dan honderd mensen hebben zich vrijdag 15 maartvoor WIL ingezet in het kader vanNL-doet! We zijn super trots op alle gemotiveerde vrijwilligers (o.a. van ROC Friese Poort Leeuwarden, ROC Friese Poort Sneek en van Eltechna), collega's, stagiaires en andere betrokkenen. Bedankt voor jullie inzet!Er wasvolop actie bij kinderboerderij Doniastate en kinderboerderij Sneek.Wat kun je toch samen veel bereiken op zo'n dag! Mooie schelpen- of houtsnipperspaden, nieuw zand bij speeltoestellen, gerepareerd wat nodig en gewerkt aan het creeren van nieuwe belevenissen voor een super leuk dagje uit op de kinderboerderij. Doniastate wordt bijvoorbeeld uitgebreid met een heus Westerndorp en in Sneek zijn letterlijk de bloemetjes buiten gezet. Alles gericht op de komende openingen van de kinderboerderijen: zondag 31 maart Doniastate en dindag 2 april kinderboerderij Sneek.
Speciale editie Dopper met kunstwerk Joke Wester Het kunstwerk van Joke Wester prijkt op een speciale editie van Dopper. Haar schilderij met vissen past perfect bij het thema water. En het gebruik van een duurzame waterfles past weer goed bij het thema duurzaamheid van Alliade.Joke maakte haar kunstwerk op dagbestedingslocatie De Blauwe Roek in Drachten. Ze raakte hiervoor geïnspireerd door de stijl van Escher. Ze schildert vaak dieren en gebruikt veelal primaire kleuren.Vol trots nam Joke de Dopper met haar eigen kunstwerk in ontvangst. Vanaf dinsdag 9 oktober is de Dopper te koop bij winkels van Talant en kunstatelier De Blauwe Roek in Drachten.VerkooppuntenBascule, Peperstraat 1, SneekWinkel Talant blokhuispoort, LeeuwardenBlauwe Roek, Moleneind zz 69B, Drachten
Zorggroep Alliade ISO gecertificeerd Van 30 oktober tot en met 9 november 2017 is de jaarlijkse externe certificering uitgevoerd. Er was sprake van twee grote veranderingen ten opzichte van eerdere jaren. Voor het eerst is het ISO 9001 certificaat behaald. En voor het eerst gebeurt dit op Alliadeniveau. Tot vorig jaar had elke organisatie binnen het concern – waarvan Wil onderdeel is - nog zijn eigen HKZ-certificaat.Er is overgestapt op het ISO certificaat omdat dit certificaat beter past bij ons kwaliteitsbeleid en organisatie. Het ISO-certificaat geeft meer ruimte aan eigenaarschap en professionaliteit.De audit is positief verlopen. De auditoren gaven aan mooie dingen te hebben gezien en te hebben ervaren dat het eigenaarschap in alle lagen van de organisatie aanwezig is. Natuurlijk zijn er ook leer- en verbeterpunten. De afgelopen maanden is binnen Alliade hard gewerkt om de punten op te pakken. Er is een plan van aanpak gemaakt om aan deze punten te werken. Donderdag 8 februari 2018 is dit plan door de auditor goedgekeurd. Hiermee heeft Alliade officieel het ISO-certificaat behaald.
Eerste karavaanstop in Beetsterzwaag: prikkelverwerking bij autisme De eerste stop van een kenniskaravaan langs de projecten van Gewoon Bijzonder is 3 november bij Talant in Beetsterzwaag. Het gaat dan om onderzoeksproject ‘De sensatie van een goed leven’, over prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking. Cliënten, verwanten, professionals en onderzoekers kunnen zich tot 23 oktober aanmelden voor deze actieve en gratis bijeenkomst.Onder de vlag van het Nationaal Programma Gehandicaptenzorg trekt een kenniskaravaan langs de projecten van Gewoon Bijzonder. In zeven netwerken werken onderzoekers, professionals en cliënten samen aan onderzoek en producten voor mensen met een beperking. ‘De sensatie van een goed leven’ is een van de zeven onderzoeksnetwerken/projecten. Talant en andere zorgaanbieders hebben hierin een rol.Sensatie van een goed levenOnderzoeker Jeanet Landsman is vanuit het Universitair Medisch Centrum Groningen projectleider bij ‘De sensatie van een goed leven’. Ze werkt ook voor Talant. “Mensen met autisme en een verstandelijke beperking reageren vaak anders op zintuiglijke prikkels dan je verwacht. Soms reageren ze heel heftig en soms lijkt de prikkel geheel langs hen heen te gaan. Als we beter begrijpen hoe deze mensen prikkels ervaren, kunnen we meer voor hen betekenen”, zegt Jeanet. Kennis en ervaring worden daarom gebundeld in het netwerk. Benieuwd naar de eerste resultaten? Wil je ook graag meedenken? Kom naar de bijeenkomst op vrijdagmiddag 3 november.Meer informatie en aanmeldenDatum en tijd: vrijdag 3 november 13.30 – 17.00 uurPlaats: ’t Trefpunt op Talantlocatie De Wissel in BeetsterzwaagEr zijn nog een aantal plekken beschikbaar, dus meld jeaan, dat kan nog tot23 oktober.Deelname is gratis.Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van het Kennisplein Gehandicaptensector. http://www.kennispleingehandicaptensector.nl/gehandicaptenzorg/Sluit-je-aan-bij-de-Karavaan-op-3-november-bijeenkomst.html
Schilderij Klaas Miedema gekozen voor souvenir KH2018 Kippenvel kreeg de Erfskip-jury van de handgemaakte producten door cliënten van Talant en WIL. Maar één schilderij vonden ze zo mooi, dat ze het kozen voor een KH2018-souvenir. Dit gebeurde tijdens een speciale Kunst & Kitsch dag vrijdag 7 oktober in de Kanselarij. Het publiek had ook een favoriet; kommetjes van keramiek voor waxinelichtjes op een fraai houten plateau.Talant en It Erfskip willen samen originele souvenirs ontwikkelen voor Leeuwarden Fryslân 2018. Met de ‘Kunst & Kitsch dag’, geleid door Jannewietske de Vries (voorzitter van It Erfskip), startte de samenwerking tussen beide partijen.Het winnende schilderij - een Fries landschapstafereel van de 78-jarige Klaas Miedema - met een skûtsje zou prima tijdelijk het KH2018-logo kunnen vervangen, vond de jury. Miedema werkte bij kunstgroep Atteljee van WIL en krijgt nu ondersteuning van Talant in Franeker. Het schilderij kan uitstekend gebruikt worden als afbeelding op verschillende souvenirs.Het publiek koos unaniem voor de kommetjes van De Diggel met het logo van Culturele Hoofdstad. Ook jurylid Hielkje van der Molen van Priuw was vol lof over de kommetjes. Zij heeft als eigenaresse van een winkel met Friese streekproducten en souvenirs een neus voor gewilde souvenirs. “Ik zou het zo in mijn winkel kunnen verkopen. Zelfs over de verpakking is nagedacht. Een toerist kan het hierdoor goed en mooi verpakt meenemen naar huis”, aldus Van der Molen.De kunstenaars van Talant en WIL maken alles met aandacht en dat raakte de jury. Zo maakt Sandra iphonehoesjes van vilt. Ze werkt één week aan een hoesje en wordt er heel rustig van. Alle hoesjes zijn anders en uniek. Ook het maakproces van de winnende kommetjes sprak de jury aan. De productie bestaat uit vele stappen zoals gieten, decoreren en glazuren, waardoor vele cliënten een bijdrage kunnen leveren aan het proces.Talant werkt samen met de organisatie van KH2018 om het meedoen voor mensen met een verstandelijke beperkingen aan de verschillende activiteiten makkelijker te maken. Vanuit deze samenwerking ontstond het initiatief met Stichting It Erfskip tot het organiseren van een ‘Kunst & Kitsch dag’. It Erfskip zet zich in om samen met bewoners van Fryslân, kunstenaars, designers en ambachtslieden te komen tot het bedenken en ontwerpen van souvenirs voor de vele toeristen die in 2018 verwacht worden.
sc Heerenveen verwelkomt Wil als maatschappelijk partner WIL is sinds 16 novemberofficieel toegetreden tot het maatschappelijk platform van sc Heerenveen. De contractondertekening vond plaats samen met de directie en werknemers van WIL die werkzaam zijn in het Abe Lenstra stadion.Een onderdeel van WIL is SportSupport Heerenveen van waaruit al twaalf jaar lang werkzaamheden worden verricht in het Abe Lenstra stadion en Thialf.De twaalf werknemers van SportSupport hebben meerdere facilitaire klussen op de velden en in het stadion van sc Heerenveen. Zo onderhouden zij de dug-outs, het uitvak en helpen ze mee op de velden van Skoatterwâld.De samenwerking tussen sc Heerenveen en WIL zal nu verder worden geïntensiveerd. Samen willen we ons inzetten voor een goede dagbesteding voor de werknemers van WIL. Ook zal WIL vanaf vandaag participeren in de maatschappelijke loge waar ze met de overige maatschappelijke partners hun kennis delen. Overdag wordt deze loge gebruikt voor meerdere maatschappelijke projecten en tijdens wedstrijden als kennisplatform
De talenten van Wil en Talant in 'Sneeuwwitje en de 7' De Special Theater Road Show brengt Sneeuwwitje en de 7 naar Drachten. Een verhaal dat confronteert, verrast en verleidt tot meedoen. Voor deze productie werken zij intensief met Talant samen. Sneeuwwitje en de 7 is een productie van Special Arts en Stichting Artertainment. Vele cliënten van Talant, WIL en het speciaal onderwijs hebben weken lang geoefend samen met regisseur Art-Jan de Vries, inwoners en vele organisaties uit Drachten en omgeving. In de wijk Maartenswouden in Drachten is zelfs een wijkkoor gestart, dat een podium krijgt tijdens de voorstellingen.De voorstellingen zijn:• Woensdagmiddag 22 juni 15.30 in De Neushoorn in Leeuwarden (tryout). gratis aanmelden via s.franken@talant.nl• Zondagmiddag 26 juni tijdens Simmerdeis om 14.00 uur. Dit gratis toegankelijke festival is in het Slingepark van Drachten. www.simmerdeis.nlDe toegang is gratis.• Dinsdagavond 28 juni in de grote zaal van De Lawei. Kaartjes zijnvoor 2,50 euroverkrijgbaar in Carré (De Velden 1, Drachten)of bij de Rode Pimpernel (Moleneind ZZ 69B, Drachten).Meer informatie over deze bijzondere theatervoorstelling vindt u hier in het magazine datde Special Theater Road Show is gepubliceerd.
De toppers van SportSupport Wil In Heerenveen is Heddes Bouw & Ontwikkeling bezig met de tweede en laatste fase van de vernieuwbouw van Thialf. Al vanaf de start van dit prachtige project zijn een aantal medewerkers van SportSupport WILaanwezig en behulpzaam bij allerlei werkzaamheden. Het zijn medewerkers die een verstandelijke beperking hebben en samen met hun werkbegeleider werkzaamheden verrichten in en rondom het stadion. Dit deden zij vóór de start van de vernieuwbouw al en tijdens onze werkzaamheden wordt dit voortgezet.De mannen van WIL zijn echt onderdeel geworden van het team en dat uit zich op allerlei manieren. Door de sloop van hun werkruimte waren deze medewerkers naarstig op zoek naar een nieuwe, tijdelijke ruimte. Deze werd gecreëerd in de uitvoerderskeet op het project. Er worden op maandag steevast grappen gemaakt over voetbal, maar daarnaast heeft het Heddes projectteam altijd oog en aandacht voor deze bijzondere collega’s en worden zij ingezet voor diverse belangrijke werkzaamheden. Het teamgevoel is inmiddels ook zichtbaar: Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft voor de medewerkers van WIL werkkleding verzorgd.Met vereende krachten zijn onlangs de tribunestoelen uit het oude Thialf gehaald; bij deze werkzaamheden droegen de medewerkers van WIL allemaal hun nieuwe Heddes-trui. En daar waren ze apetrots op.Een goed voorbeeld van hoe mooi social return kan zijn
Speciale Dansvoorstelling voor cliënten Wil en Talant Van 5 tot 9 juli vindt in Burgum het tweejaarlijkse Moai Fuort Simmerfestival plaats. Dit is een internationaal dansfestival, waar dit jaar een speciale voorstelling wordt georganiseerd voor cliënten van Wil en Talant.Datum & Tijd:       Vrijdag 7 juli 13.00 - 14.00Locatie:                 Glinstra State, Schoolstraat 83 te BurgumKaarten hiervoor zijn beschikbaar gesteld door Stichting de Westerein. Er is een beperkt aantal kaarten, dus lijkt het je leuk, meld je dan snel aan!Aanmelden kan via een mail naar dansvoorstelling@welkombijwil.nl Voor meer informatie over het festival, kun je kijken op www.moaifuort.frl
Wim Croes benoemd tot interim-directeur BV's Alliade Zoals eerder aangekondigd bij het vertrek van de directeuren Jan Bleichrodt en Stefan Postma en de tijdelijke benoeming van een waarnemende directie tot januari 2017, is de Raad van Bestuur op zoek gegaan naar een interim-directeur voor de BV’s Zorgkompas, Wil, Support & Co en BaanPlus. Dit is Wim Croes geworden. Als eindverantwoordelijke voert hij vanaf 16 januari samen met Arno Besseling de directie over de vier BV’s van Alliade. De afgelopen maanden hebben Arno Besseling en Elisa Ligt de directie waargenomen. Elisa Ligt continueert haar functie als relatiemanager.Wim Croes heeft veel ervaring als interim-directeur in de langdurige zorg en binnen het gemeentelijk domein, het terrein waar de BV’s van Alliade vooral actief zijn. Hij was onder andere interim-directeur bij ZorgSaam in Zeeland en bij de Zonnehuisgroep Noord in Groningen.Erik Kuik en Wilfred Juurlink,Raad van Bestuur
Onderzoek bij Alliade geeft positief beeld over zorgkwaliteit en organisatie Het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een overwegend positief beeld opgeleverd over de gang van zaken bij zorgorganisatie Alliade. Naar aanleiding van publicaties in de media in april van dit jaar was IGZ, samen met de zorgtoezichthouders NZa en CBIG, een onderzoek gestart op verzoek van staatssecretaris Van Rijn. Onderwerp van dit onderzoek betrof onder meer mogelijke belangenverstrengeling, ordelijke en controleerbare bedrijfsvoering, rechtmatigheid van uitgaven, continuïteit van zorg en keuzevrijheid voor cliënten. Alliade voldoet op alle onderdelen aan de gestelde eisen. Alleen ten aanzien van de naleving op een onderdeel van de Governance Code voor de zorg, is de IGZ kritisch.De oorspronkelijke publicaties hadden betrekking op twee directeuren die de leiding voeren over vier ondernemingen van Alliade die actief zijn op het gebied van de WMO en thuiszorg. Omdat Alliade bij die ondernemingen onder andere gebruik maakt van diensten van bedrijven waar deze directeuren aandelen in hebben, werd de organisatie onder meer beschuldigd van ‘gesjoemel’ met zorggeld. Een beschuldiging die door Alliade van meet af aan is tegengesproken en wat nu ook door onafhankelijk onderzoek wordt bevestigd. Het klopt dat deze onderdelen van Alliade diensten inkochten waar de directeuren aandelen in hadden, maar dit bleek in alle gevallen marktconform te zijn. Anders gezegd: deze bedrijven leverden de beste prijs/kwaliteit verhouding voor de betrokken diensten.Rechtmatig gehandeld Alliade heeft volledige medewerking gegeven aan het onderzoek en de uitkomst is conform de verwachting. De toezichthouders hebben geconstateerd dat er geen sprake is geweest van ‘gesjoemel’ met zorggeld en de belangen van cliënten. Zo staat in het rapport dat:• Alliade rechtmatig heeft gehandeld en gedeclareerd;• de continuïteit van zorg nooit in het geding is geweest;• cliënten bij Alliade altijd keuzevrijheid hebben als het gaat om de vraag van wie ze zorg willen;• er nooit sprake is geweest van het verplaatsen van cliënten tussen onderdelen van Alliade of naar bedrijven waar de genoemde directeuren een belang in hadden.Marktconform Uit het rapport blijkt verder dat er bij Alliade sprake is van ‘een ordelijke en controleerbare bedrijfsvoering’. De tarieven die voor diensten van bedrijven zijn afgesproken, zijn marktconform. Het CIBG constateert verder dat Alliade voldoet aan de eisen van de Wet Normering Topinkomens.Governance Code Van materiële belangenverstrengeling is geen sprake. Wel constateert de IGZ dat er sprake is van een schijn van belangenverstrengeling. Ook zou Alliade, in de ogen van de IGZ, de governance code tot en met 2013 onvoldoende hebben nageleefd, omdat de betrokken directeuren tot en met 2013 zowel directeur als bestuurder waren. Na 2013 heeft Alliade de code wel nageleefd, maar is de schijn blijven bestaan, aldus de inspectie.Maatregelen Alliade heeft haar zienswijze gegeven op het rapport. Vanzelfsprekend respecteert Alliade de uitkomsten van het onderzoek en heeft maatregelen genomen om in de toekomst iedere schijn van belangenverstrengeling weg te nemen. Processen worden scherper vastgelegd en directeuren mogen zelf geen contracten meer tekenen voor diensten waar ze zelf bij zijn betrokken. Zoals eerder al gepland en gecommuniceerd, zullen ze de organisatie op 1 januari verlaten. De komende maanden zijn nodig voor een soepele overgang naar een nieuwe leiding.Vertrouwen De Inspectie stelt er vertrouwen in te hebben dat Alliade met de aangekondigde en reeds uitgevoerde maatregelen de geconstateerde schijn van belangenverstrengeling weg neemt.Verhaal delen Het onderzoek heeft bij Alliade ook het inzicht opgeleverd dat het verhaal van de onderneming breder gedeeld moet worden met de belangrijkste betrokkenen bij de organisatie zoals patiënten, medewerkers, gemeenten, toezichthouders, Kamerleden, leveranciers en het Ministerie van VWS en andere stakeholders. Dit doet zij onder meer door transparant te zijn op haar website en in de toekomstige jaarverslagen. Alliade wil daarmee continu haar zorgverlening toetsen aan de verwachtingen van de omgeving en actief vinger aan de pols houden over de beleving en de beeldvorming van de zorgverlening aan de cliënten.
Remon past goed in het team Remon Van Barneveld (22) hoort helemaal bij het team, ondanks zijn beperking. Hij werkt bij de Coop in Jubbega. Remon is vanuit Begeleid Werken van organisatie WIL in de supermarkt gekomen.Lees de rest van het artikel hier
De juiste mensen op de juiste plek Wya van der Harst (45) en Jakob de Vries (55) hadden allebei een stil verlangen naar een andere baan. Jakob: “Als iets je niet meer kan motiveren, moet je gaan nadenken”. “En als je dan wat anders wilt, moet je dit bij je leidinggevende kenbaar durven maken” vult Wya aan. Ze kaartten hun wens aan bij hun leidinggevenden, die zeker mogelijkheden zagen. Half maart zijn ze geruild: Wya naar Talant en Jakob naar WIL. Beiden hebben het nu erg naar hun zin. Ze vertellen enthousiast over hun banenruil.Jakob werkte al enige tijd als begeleider B bij de catering in Carré in Drachten. Dit werk gaf hem steeds meer stress, zijn gezondheid vroeg om meer structuur. Jakob: “We zaten net in een nieuw gebouw, met een heel andere sfeer. Het kon me blijkbaar niet meer motiveren. Ik vroeg mezelf af, wat is er aan de hand?” Tijdens een jaargesprek met leidinggevende Wietze de Boer kwam aan de orde of Jacob het nog wel naar zijn zin had. Deze vraag gaf Jakob een duw in de goede richting. Openhartig vertelde hij aan Wietze, dat hij liever cliënten met een hoger niveau wil helpen. En dat kan bij WIL.“Een duw in de goede richting” Naast haar werk bij het Montagecentrum van WIL, werkte Wya in de weekenden als begeleider A bij woonlocatie Unia van Talant in Drachten. Wya lacht. “Tijdens een gesprek met leidinggevende Carine Dijkstra floepte het er zo maar uit: Carine, als ik diep in mijn hart kijk wil ik meer verzorgende taken, ik wil wel volledig naar de Unia.” Met deze woorden zag ze Carine opveren, zij had toevallig gehoord dat iemand bij Talant wilde overstappen naar WIL. “Je wensen kenbaar durven maken” Er bleek over en weer ruimte te zijn, al paste het niet direct. Leidinggevenden Carine en Wietze waren van mening dat het zou moeten lukken en zeiden toe zich hiervoor in te spannen. Een periode van intensief overleg met P&O en gesprekken met beide medewerkers volgde. Het was voor beiden spannend of het zou lukken. Uiteindelijk ging de kogel door de kerk: Jakob kon naar Carwash Easterhei van WIL in Burgum en Wya kon volledig naar de Unia van Talant. Met gelijke voorwaarden en een maand proeftijd zijn ze overgestoken. Als zou blijken dat één van tweeën niet tevreden zou zijn, zou de hele ruil teruggedraaid worden. Je wensen kenbaar durven maken, heeft geholpen. Carine en Wietze hebben gezorgd, dat Wya en Jakob uiteindelijk weer tevreden naar hun werk gaan.“Hier voel ik me thuis”“Cliënten met angsten kan ik helpen om in hun eigen kracht te gaan staan. Daar ben ik goed in”, vertelt Jakob met trots. “Ik vind nu meer voldoening bij WIL.” Wya straalt als ze over haar werk vertelt. “Ik zit nu goed op mijn plek. Ik ben veel meer met de verzorging van de bewoners bezig, dit doe ik heel graag. Hier voel ik me thuis, dit is mijn plek.”Loop je ook rond met een loopbaanwens- of vraag? Bespreek deze met je leidinggevende, samen met P&O wordt dan bekeken wat de mogelijkheden zijn.
Waaksma klaar voor vervoer cliënten Taxi Waaksma verwacht voor komende dinsdag (17-05-2016) geen problemen met het vervoer voor cliënten van Talant, Meriant, Reik en Wil. Dat is de eerste dag dat Taxi Waaksma het vervoer van Klomp volledig overneemt.De afgelopen weken is met man en macht gewerkt om zoveel mogelijk chauffeurs en busjes van klomp over te nemen. Een megaklus. Dit heeft ertoe geleid dat Waaksma ongeveer 80 tot 90 procent van de Klomp chauffeurs heeft overgenomen.Bij ongeveer tien routes zal sprake zijn van een nieuwe chauffeur. Dat zal voor sommige cliënten even wennen zijn. Om die stap zo klein mogelijk te maken, gaan de betreffende chauffeurs de komende dagen bij hun nieuwe cliënten langs om kennis te maken. Mochten mensen niet thuis zijn, dan laten de chauffeurs briefjes achter met hun gegevens zodat alsnog contact kan worden opgenomen.Alle inzet is erop gericht de overlast voor cliënten tot een minimum te beperken. Bij Waaksma zijn ze erg optimistisch dat dit ook zal lukken. De vervoerder uit Kootstertille heeft inmiddels al ruim twintig jaar ervaring met het vervoeren van cliënten van Talant .Betrouwbaarheid, beleving, gevoel voor de cliënten en goede zorg voor de eigen medewerkers waren voor Alliade belangrijke redenen om met Waaksma in zee te gaan nadat Klomp enkele weken geleden failliet ging. Er is veel vertrouwen over en weer, zo bleek vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kootstertille, waar directeur Rienk Waaksma en Erik Kuik als bestuursvoorzitter van Alliade een contract voor de komende vijf jaar ondertekenden.Erik Kuik sprak zijn waardering uit voor Waaksma dat bijna twee jaar geleden bij de overgang naar Klomp ervoor heeft gezorgd dat het vervoer – ondanks alle tegenwerking – toch van start kon gaan. ,,Dat zijn we niet vergeten. We hebben toen ook de grote betrokkenheid van al het personeel gevoeld. Wij zijn blij dat we nu iets terug kunnen doen.’’Het grote vertrouwen en het goede gevoel bij Waaksma was voor Alliade reden om gelijk een verbintenis aan te gaan voor vijf jaar. Tot grote tevredenheid van Waaksma. ,,Het geeft ons de kans weer te investeren en het geeft rust. Rust voor cliënten, rust voor ons en rust voor Alliade.’’
Waaksma neem cliëntvervoer Zorggroep Alliade over Na het faillissement van Taxi Klomp heeft Zorggroep Alliade in Taxicentrale Waaksma uit Kootstertille een nieuwe vervoerder gevonden. Waaksma verzorgt vanaf zaterdag 14 mei het vervoer van de cliënten van Talant, WIL en Meriant. Alliade is blij met deze overeenkomst en ziet de samenwerking met Waaksma met vertrouwen tegemoet.Slechts een klein aantal cliënten krijgt te maken met een nieuwe chauffeur. Zoveel mogelijk chauffeurs van Klomp blijven voor Waaksma rijden, op dezelfde bus en op dezelfde route. Dat zorgt voor continuïteit. Daarnaast heeft Waaksma, net als Alliade, kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Waaksma zet zich in om de overgang naar een eventuele nieuwe chauffeur zo soepel mogelijk te laten verlopen door middel van een persoonlijke kennismaking.Waaksma en Alliade zijn geen onbekenden voor elkaar. Waaksma rijdt al tientallen jaren voor cliënten van met name Talant. Ze hebben bewezen deze opdracht aan te kunnen. De afgelopen jaren reed Waaksma samen met andere onderaannemers al de helft van alle ritten van Alliade. Deze onderaannemers blijven ook voor Waaksma rijden.Alliade heeft gesprekken gevoerd met de overnamekandidaat van Klomp, maar uiteindelijk besloten om verder te gaan met Waaksma. Alliade waardeert het dat de chauffeurs van Klomp, ondanks onzekerheid over hun toekomst, de afgelopen weken gewoon hun ritten hebben gereden. Dankzij hun persoonlijke inzet en betrokkenheid hebben onze cliënten tot nu toe weinig last van de vervoersproblemen.
Alliade in de pers Zorggroep Alliade ligt de afgelopen dagen onder vuur als gevolg van berichtgeving van RTL over overlappende belangen binnen de ondernemingen die thuiszorg en WMO-hulp verzorgen.Al deze publiciteit en de wijze waarop een deel daarvan is gebracht, raakt ons erg. We zijn teleurgesteld over alle oordelen en veroordelingen nog voor er onderzoek is gedaan.We vinden nog steeds dat de wijze waarop we werken in het belang is van cliënten, de zorg, onze medewerkers en de organisatie. Dat is de afgelopen jaren ook gebleken omdat we duizenden WMO-cliënten naar hun tevredenheid hebben kunnen helpen en konden blijven helpen ook toen de tarieven fors naar beneden gingen.We herkennen ons dan ook niet in het beeld dat van Alliade wordt geschetst. Tegelijk beseffen we heel goed dat het vragen oproept in de samenleving. Dat is de afgelopen dagen ook wel gebleken uit reacties van onder andere politici.Wij begrijpen dit goed en willen transparant zijn over ons handelen. Daarom hebben we al direct bij de bekendmaking van het nieuws gemeld dat we een onafhankelijk onderzoek zullen laten uitvoeren naar onze werkwijze. Als uit dit onderzoek mocht blijken dat we een aantal zaken niet goed hebben gedaan, dan passen we dit aan.Op dit moment wordt gekeken naar welke externe deskundigen dit onafhankelijke onderzoek het beste kunnen uitvoeren en hoe. Als hierover meer bekend is, melden wij dit. Om die reden zullen we de berichtgeving op intranet en website regelmatig vernieuwen.Raad van Bestuur Alliade
Eten met de wijkagent op de As. Elke dinsdag als wij, na het koken aan het eten zijn komt de wijkagent binnen voor het spreekuur op de As. Soms hebben we wat over en geven dat dan aan de wijkagent die er lekker van smult. Wij hebben de wijkagent verteld dat hij best een keertje mee mag eten bij ons en dat het € 2,50 kost. En dat hij het van te voren moet zeggen omdat wij inkopen op maat.Maandag de 16e kwam hij vragen of hij de 17e mocht mee-eten met een collega. Natuurlijk vonden wij dat goed. Wij hadden nasi met saté, kroepoek en gebakken eieren op het menu en als toetje onze favoriete kloppudding.Met elkaar hebben we lekker gegeten, Henk, onze oudste deelnemer aan de kookclub, vond het wel spannend en vroeg de agenten naar de hooligans of ze een beetje rustig waren geweest. Piet wilde het fijne weten van de samenstelling van het materiaal van de politiepakken, Klaas, onze penningmeester, vond het best lastig om de agenten om geld te vragen.Alies vertelde haar redenen om elke dinsdag te komen koken De agenten kwamen zelfs nog met ideeën wie we nog meer eens konden uitnodigen om mee te eten, o.a de burgemeester kwam ter sprake. Het was een geslaagd etentje en zoals Aaltje zei : voor herhaling vatbaar.
Hea! 14 Maart 2016, 18:20 uur Omrop Fryslân besteedt vanavond in het programma Hea! aandacht aan de NL-doet dag op Doniastate en wordt om 18.20 uur uitgezonden.
Feestelijke opening sociaal wijkteam centrum oost.
Hea! By Thialf
Expositie Klaas Miedema In de herfstmaanden is in het gemeentehuis van Franekeradeel een verzichtstentoonstelling te zien van werk dat Klaas Miedema in de periode 2000-2015 heeft gemaakt bij Kunstgroep Atteljee in Leeuwarden.Klaas Miedema is een autodidact kunstenaar die na zijn werk in de plantsoenendienst van de gemeente een nieuwe passie vond in het tekenen en schilderen.In zijn schilderijen verbeeldt Miedema met grote zwier onderwerpen die hem na aan het hart liggen: mens en dier, stad en platteland, dingen van vroeger en nu.Waar: Gemeentehuis FranekerWanneer: 7 September t/m 1 december 2015Tijd: Tijdens de openingstijden gemeentehuisAdres: Harlingerweg 18, 8801 PA FranekerTel: 0517 380 480
Jacob Bruining exposeert bij de Rabobank Heerenveen Kunstenaar Jacob Bruining exposeert op dit moment bij Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Zijn kleurrijke schilderijen zijn tentoongesteld in de ontvangsthal van de Rabobank aan de Opslach in Heerenveen. Jacob Bruining (1984) is werkzaam bij Atelier & Kunstuitleen de Blauwe Roek in Drachten. Dit atelier is een onderdeel van WIL, een nieuwe organisatie die mensen ondersteuning biedt om mee te doen in de samenleving. Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid biedt Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland kunstenaars met een beperking expositieruimte aan. Jacob Bruining is een jonge kunstenaar en woont in Drachten. Het werk van Jacob kenmerkt zich door het felle kleurgebruik en de directe, krachtige tekenlijnen. Hij is geïnteresseerd in de Winx stripverhalen en Manga (stripverhaal uit de Japanse cultuur). Jacob interpreteert de invloed van de stripverhalen op eigen wijze, de kleding is modern en zijn centrale thema is “samenzijn”. ‘Het gaat er bij mij om dat je lief bent voor elkaar en dat wil ik laten zien aan de mensen. In sommige werken zie je liefde en passie, in andere werken zie je dat mensen met elkaar uitgaan, op stap gaan en leuke dingen beleven.De schilderijen van Jacob Bruining zijn vanaf half juni in de ontvangsthal van de Rabobank aan De Opslach 51 in Heerenveen tentoongesteld. Een ieder die zijn werk wil komen bekijken is van harte welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. http://www.heerenveensecourant.nl/cultuur-2/40819/jacob-bruining-exposeert-bij-de-rabobank-heerenveen/ 
Hea! by Partoer Tige grutsk binne se op harren wurk by kadowinkel Partoer yn Frjentsjer. In moaie ploech entûsjaste minsken, dy't nettsjinsteande harren beheining, fantastysk wurk ôfleverje. Elke dei wurde by de deibestegingslokaasje fan WIL prachtige keramyske produkten makke foar de ferkeap.
Expositie Jacob Bruining in Rabobank Heerenveen
Geert fietst Elfstedentocht Geert zijn verslag van deze dag.Ik vertrok om 05.20 uur vanaf het stadhuis in Bolsward. Ik finishte om ca. 23.10 uur ook in Bolsward. Dit was de 1e keer dat ik deelnam aan de Friese Elfstedentocht. De tocht was ongeveer 235 km. Het was goed te doen maar het laatste stuk was vermoeiend,het was een "uitputtingsslag".Omdat ik de Elfstedentocht ging fietsen kreeg ik een jas aangeboden. Fietsend door heel Friesland heb ik reclame gemaakt voor WIL en Kunstgroep Atteljee.WIL en Kunstgroep Atteljee feliciteren Geert met deze knappe prestatie!
Alliade - Een goed jaar achter de rug Alliade heeft een goed jaar achter de rug.Het verslag van Alliade en het jaarverslag 2014 kunt u via onderstaande link lezen.http://www.alliade.nl/603/zorggroep-alliade-heeft-een-goed-jaar-achter-de-rug/
Groenonderhoud Westereen werkt met bijzonder tuingereedschap
Vier nieuwe leden Raad van Toezicht Alliade
Campagne ‘Kollumers helpen elkaar’ gestart Inwoners van Kollum worden opgeroepen elkaar te helpen door bijvoorbeeld klusjes te doen of een dorpsgenoot gezelschap te houden. Hulpvraag en hulpaanbod komen samen op de (landelijke) website WeHelpen.nl. Om het digitale platform onder de aandacht te brengen is de gemeente Kollumerland c.a. de campagne ‘Kollumers helpen elkaar’ gestart. Bekende Kollumers steunen het initiatief. Wethouder Paul Maasbommel gaf maandag het startschot voor de campagne door een rondje te fietsen met Loma Landolt van begeleid zelfstandig wonen in Kollum. Zij had samen met haar begeleider de vraag ‘ik ben op zoek naar een fietsmaatje’ op WeHelpen.nl gezet. Ook deelde de wethouder posters en flyers uit. Op dit promotiemateriaal staan twee bekende Kollumers afgebeeld die WeHelpen steunen. Oud-voorzitter van plaatselijk belang Jan Barkmeijer, die vrijwilliger is bij het hertenkamp en Joop Pijnacker, die jeugdvoetballers bij VV Kollum traint, vinden vrijwilligerswerk belangrijk. Ze hopen dat via WeHelpen.nl vraag en aanbod bij elkaar komen. De twee staan ook op een ansichtkaart die door vrijwilligers van korfbalvereniging Invicta huis aan huis in Kollum wordt verspreid.Actief Veel Kollumers helpen dorpsgenoten al met klusjes of het bieden van gezelschap. Maasbommel: “Ze zijn bijvoorbeeld actief binnen een vereniging, halen boodschappen, maaien gras of doen een spelletje. Aan de andere kant zijn er Kollumers die moeite hebben met de administratie, het ophangen van een schilderij of het lappen van de ramen. Zij vragen om hulp. Hulpvragen, maar ook hulpaanbod kunnen op WeHelpen.nl. worden gezet. Zo helpen Kollumers elkaar!”Gemakkelijk en veilig Volgens de wethouder is het gemakkelijk en veilig om een account op WeHelpen.nl aan te maken. Mensen die niet zo handig zijn met een computer krijgen daarbij hulp. Hiervoor kunnen ze bellen met het Steunpunt WeHelpen, 06-3903 3637. Plaatselijk belang, kerken, scholen, zorginstellingen en maatschappelijke instellingen in Kollum steunen WeHelpen.Wethouder Paul Maasbommel roept Kollumers op zich ook in te schrijven op WeHelpen.nl.
Uitje kreadoeklup naar kreadoebeurs Op woensdag 5 november j.l. zijn wij met de kreadoeklup naar de kreadoebeurs in Utrecht geweest.We gingen er heen met 10 man Om 9.50 hadden we ons verzameld bij het station van Heerenveen. Daarna gingen naar de trein op het treinperron en namen de intercity  naar Rotterdam centraal. Om 10.00 stapten wij in de trein. daarna vertrok de trein.Om 11.41 kwamen we aan op Utrecht centraal.Na een korte pauze liepen we naar de jaarbeurs. Nadat  we bij de jaarbeurs waren aangekomen, gingen  we naar binnen met de kaartjes richting de hallen van de kreadoebeurs. Toen we op de kreadoebeurs  waren aangekomen, gingen wij eerst wat koffie of thee met lekkers bestellen. Dit smaakte lekker.Na deze versnapering gingen wij in groepjes de kreadoebeurs over. Wij zagen nieuwe en leuke  dingen en ideeën voor onze club. Ook is er inspiratie opgedaan voor de club.     Om 14.00 kwamen we bij elkaar om een korte pauze te houden.Iedereen had leuke workshops gevolgd en / of  leuke spullen gekocht. Na de pauze maakten  wij nog een rondje. Om 16.00 verzamelden wij ons bij de uitgangom langzaam op weg te gaan voor de terugreis en om een eetgelegenheid te zoeken en een foto te maken.Nadat we een eetgelegenheid hadden gevonden, hebben  tussen  17.30 en 18.00 wat te eten en drinken gehad . Dit smaakte goed.Nadat wij gegeten hadden gingen wij terug naar het treinperron, vanwaar de intercity  naar leeuwarden zou vertrekken.Om 18.19 zijn in wij in de trein gestapt .Om 20.00 waren wij weer terug op het treinperron van Heerenveen.  Daarna gingen we allemaal weer naar huis. We hebben het allemaal een  leuke en gezellige dag gevonden en  we hebben ons prima vermaakt.Wij willen stichting "de Westerein" bedanken voor het mogelijk maken van deze leuke en gezellige dag.De leden van de kreadoeklup
Werken op niveau bij Houtwerkplaats De Klamp Houtwerkplaats De Klamp in Surhuisterveen is een bijzonder bedrijf. Een kleine veertig medewerkers produceren er dagelijks een grote verscheidenheid aan houten producten.SurhuisterveenVan verpakkingskisten voor draaideuren tot vlinderkastjes en van pallets voor Philips in Drachten tot picknickbanken en kinderspeelgoed. Het wordt allemaal gemaakt. De Klamp is een dagbestedingsproject van WIL, onderdeel van Zorggroep Alliade, en heeft als doel mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt mee te laten doen in de samenleving.MottoDe Klamp heeft als motto dat iedereen er ongeacht, zijn niveau en mogelijkheden, een passende dagbesteding krijgt. Deelnemers met een hoog niveau worden aangesproken op hun sociale vaardigheden en mensen met een wat lager niveau worden gestimuleerd om uitdagend werk te doen. Op die manier proberen de zes begeleiders dagelijks de cliënten van elkaars talenten gebruik te maken. De capaciteiten en talenten van de cliënten worden bepaald aan de hand van een Melbarapportage. Op basis van die uitslag wordt duidelijk met welke ondersteuning of begeleiding men aan het werk kan. Van daaruit kunnen ze zich eventueel verder ontwikkelen, re-integreren en zelfs doorgroeien naar een 'gewone' baan buiten De Klamp. Doordat De Klamp medewerkers met veel verschillende talenten en mogelijkheden werk biedt, maakt De Klamp ook heel veel verschillende producten. Dat kan van unieke, op speciaal verzoek gemaakte relatiegeschenken tot industriële verpakkingen en nestkasten. De beroepskrachten van De Klamp hebben de laatste jaren goed ingespeeld op de trend voor duurzaam en maatschappelijk ondernemen. In het kader daarvan maakt De Klamp al enkele jaren pallets voor Philips in Drachten en rijden cliënten tweemaal daags met verpakkingskisten voor busdeuren naar Ventura Systems in Bolsward. Om in de maatschappij te kunnen meedoen en werken zijn dergelijke klanten een belangrijk onderdeel van de zorgverlening en ondersteuning aan de cliënten van De Klamp.Wat is WIL?WIL helpt om mee te doen in de samenleving. Wil helpt mensen die daarbij net even een zetje kunnen gebruiken en mensen die meer ondersteuning nodig hebben. Met WIL loopt Zorggroep Alliade vooruit op ontwikkelingen in de zorg. Vanaf januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk wanneer de betreffende ondersteuning onder de WMO zal vallen (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Ook andere ontwikkelingen in de zorg vragen meer van gemeenten en van de gemeenschap. Wil biedt oplossingen voor de ondersteuning aan de voor gemeenten nieuwe doelgroepen.Ontstaan van De KlampHoutwerkplaats De Klamp in Surhuisterveen ontstond acht jaar geleden uit een fusie van vier houtwerkplaatsen uit Drachten, Dokkum en Surhuisterveen. Dagelijks werken er zo'n 38 mensen uit de gemeenten Achtkarspelen, Smallingerland, Tytjerksteradiel, Dongeradeel, Kollumerland en Grootegast onder leiding van zes begeleiders.de Fearnster, 24 december 2014, pagina 17.
Alliade magazine: samen verder Zorggroep Alliade heeft een eenmalig magazine uitgebracht: Samen verder. In het blad kunt u verhalen lezen van mensen vanuit elke dochterorganisatie, waaronder WIL . Daarnaast geeft het een beeld van wat Alliade verder biedt en waar we samen voor staan.Reik, WIL, Meriant, Talant, Zorgkompas, Support & Co en BaanPlus: samen vormen we Zorggroep Alliade. ‘Samen verder’, zo is de ambitie en overtuiging van Alliade samen te vatten. Vandaar de titel van het blad.‘Samen verder’ wordt eind september/begin oktober verspreid. U kunt ook hier een pdf bekijken.Het aanvragen van papieren exemplaren kan hier
Zorgmanifestatie start in Leeuwarden De eerste Zorgmanifestatie, in een reeks van 12, van de Friesland Zorgverzekeraar is in Leeuwarden van start gegaan.Door Zorggroep Alliade was er een fantastische stand ingericht met veel folders, een speciaal vloerkleed en een groot informatiebord waarmee we direct in het oog sprongen. Met de goed verzorgde stand straalde Alliade duidelijk kwaliteit af en is Alliade onderscheidend in het aanbod van zorg en ondersteuning.De zorgmanifestatie in Leeuwarden was een zeer druk bezochte middag / avond, waarbij WIL veel aanloop kreeg. De bezoekers waren zeer onder de indruk van het complete aanbod van Zorggroep Alliade waardoor er heel veel vragen werden gesteld uit zeer uiteenlopende richtingen. Deze vragen konden allen goed beantwoord worden door de aanwezigheid en de expertise van de vertegenwoordigers van Reik, Talant, Meriant, BaanPlus, Zorgkompas, Support&Co en WIL.Er waren veel vragen op het gebied van ouderenzorg, huishoudelijke hulp, Wmo, indicatiestelling, gebiedsteams, woonbegeleiding en dagbesteding.WIL werd vertegenwoordigd door Hille Bergsma en met zichtbaar veel plezier heeft hij de naamsbekendheid weten te vergroten van WIL. Hille Bergsma geeft het stokje dan ook graag door aan zijn collega's voor het promoten van WIL en Zorggroep Alliade in de taak om de burger goed te informeren bij de vraag naar zorg en ondersteuning.
Ondertekening contracten Gemeente Smallingerland Onlangs zijn in Drachten de contracten van WIL en Zorgkompas met de gemeente Smallingerland ondertekend door Wethouder Jos van der Horst en Jan Bleichrodt. De ondertekening markeert  het begin van de nieuwe samenwerking tussen de gemeente Smallingerland, WIL en Zorgkompas. De gemeente Smallingerland liep in Friesland voorop in de planvorming van de overgang van de AWBZ naar de WMO. WIL en Zorgkompas zijn in een zorgvuldige aanbestedingsprocedure beide gegund met een bovengemiddelde score voor de kwaliteit en prijs. Voor zowel de gemeente Smallingerland als voor WIL en Zorgkompas begint op 1 januari 2015 de uitwerking van de overeenkomst in de praktijk. De samenwerking met de gemeente is vanaf het begin goed geweest en kan nu verder uitgebouwd worden. De toekomst wordt dan ook met vertrouwen tegemoet gezien.
Dagje Amsterdam, Blauwe Roek De dag begon met zon! 3 juni zijn wij op expepitie geweest naar de Hermitage in Amsterdam. Dat is een museum. De expositie heette de Zijderoute en dat was de route die we hebben gelopen in het museum.We hebben veel bekeken, zoals opgegraven schatten die ze hebben gevonden op de route. 's Middags hebben we een workshop gehad. We hebben getekend op zijde papier met gekleurde inkten. Dat papier was erg duur. Daar maakten we een vaantje van, net als vroeger. Toen namen ze dat vaantje mee als presentje voor de mensen waar ze zaken mee deden.Toen we eraan kwamen kregen we meteen een lunch aangeboden. Lekker buiten gegeten op de binnenplaats van de Hermitage. Het was super mooi weer en het was een mooie dag en Amsterdam is groot.We hadden geen tijd voor winkelen. En er waren heel veel vrijwilligers bij.Groeten van Miranda en Carolien, medewerkers Blauwe Roek
Benoeming onafhankelijk voorzitter kernteam cliëntenraden Het kernteam cliëntenraden heeft per januari 2015 een onafhankelijk voorzitter, de heer J.P. Jansen van Galen. Hij was onder andere directeur-bestuurder bij Sanquin bloedbank, is nu bestuursadviseur bij de Oude Grachtgroep en heeft als nevenfunctie onder meer het voorzitterschap van de cliëntenraad van het UMCG.Het kernteam cliënten – en verwantenraden Alliade is het overleg van de medezeggenschapsorganen voor cliënten. Het kernteam adviseert over alle onderwerpen die meerdere dochterorganisaties betreffen en waarover in het kader van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen advies gevraagd wordt.In het kernteam zijn (via een groeimodel) alle dochterorganisaties van Zorggroep Alliade vertegenwoordigd. Het kernteam bestaat uit de voorzitters en secretarissen van de cliënten- en verwantenraden van elke organisatie. In een convenant zijn de afspraken die van toepassing zijn, vastgelegd. Het kernteam overlegt met de Raad van Bestuur van Zorggroep Alliade.

Dit gedeelte is in ontwikkeling