Medewerkers Poppinghahiem in actie voor meer groen

6 oktober 2021

De gemeenten Achtkarspelen en Westerkwartier komen samen in actie voor meer groen in de openbare ruimte en tuinen. Met meer groen zijn de gemeenten beter voorbereid op de gevolgen van het veranderende klimaat. Om het goede voorbeeld te geven, vervangen de gemeenten bestrating door planten.

Wees een goede buur
Als start van de campagne vervingen wethouders Margreet Jonker (Achtkarspelen) en Hielke Westra (Westerkwartier) samen met de medewerkers van Poppingahiem de bestrating van het plantsoen tegenover Poppingahiem. Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden, zoals lange periodes van droogte of enorme plensbuien. Met een paar aanpassingen in de omgeving, zoals tegels vervangen door groen, zorgen we dat regenwater beter wordt opgenomen. Zo hebben we minder last van hittestress en overstromingen van het riool. Met meer planten in het openbare groen en tuinen kunnen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat.

Poppingahiem
Poppingahiem bestaat uit twee groepen die onderling nauw samenwerken. Bij Poppingahiem Creatief worden unieke, handgemaakte cadeauartikelen gemaakt. Bij Poppingahiem Tuinderij worden in de zomer groenten in eigen moestuin en kassen verbouwd. Ook hebben ze twee kloofmachines en verkopen ze (open) haardhout. Ze onderhouden hun eigen erf en zijn bezig met groot onderhoud en nieuwe beplanting. Iedereen kan en mag werken op Poppingahiem.

Terug naar overzicht