Kinderboerderij Doniastate in Stiens viert 25-jarig jubileum

13 mei 2022

Kinderboerderij Doniastate in Stiens viert op zaterdag 28 en zondag 29 mei haar 25-jarig jubileum met feestelijke activiteiten. Ook wordt na een grootse verbouwing op deze dagen de vernieuwde entree, werkruimte en winkel officieel in gebruik genomen.

Feestelijke activiteiten
Op zaterdag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 29 mei van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom op Doniastate (Truerderdyk 14, Stiens) om het jubileum te vieren. Er is van alles te doen: zo is er op zaterdag een braderie en op zondag is er een draaiend rad en kunnen bezoekers meedoen met een speurtocht. Jeugdband Takostu treedt om 11.00 uur op. En tussen 11.30 en 12.15 uur zijn er activiteiten met een speurhond. Daarnaast is er allerlei lekkers te krijgen. Van hamburgers tot ijs!

Vernieuwd Doniastate
Wethouder Abel Reitsma opent zaterdagochtend officieel het vernieuwde Doniastate. De kinderboerderij is namelijk onlangs verbouwd. De bestaande ligboxstal is geschikt gemaakt als entree. En er is een werkruimte voor de medewerkers gecreëerd én een prachtige winkel. De winkel is onderdeel van Kado en Sa en verkoopt ‘Eigenmakke’ producten. Dat zijn producten die bij werk- en dagbestedingslocaties van Zorggroep Alliade worden gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.eigenmakke.nl.

Doniastate: kinderboerderij, dagbesteding en werkbegeleiding op één plek
Kinderboerderij Doniastate is een aanrader voor jong en oud. Er zijn veel verschillende dieren, ook is een ruime speeltuin en een bijzonder Rien Poortvliet kabouterbos voor de allerkleinsten. Doniastate, onderdeel van Zorggroep Alliade, biedt begeleiding en dagbesteding aan mensen die langdurig in de bijstand zitten of kansarm zijn op de arbeidsmarkt. Doniastate heeft allerlei werkzaamheden: van dierverzorging en horeca tot tuinonderhoud en facilitaire werkzaamheden. 

Terug naar overzicht