Begeleid werken voor mensen met een beperking in Friesland

Wil jij graag werken in een winkel, in de zorg of bij een (boeren)bedrijf? En ben jij die werkgever met een groot maatschappelijk hart? Dan maken we graag een match tussen jullie.

Via begeleid werken van Wil plaatsen we  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij reguliere bedrijven. Je begint met een leuke onbetaalde functie. Samen kijken we waarin jij je kunt ontwikkelen en groeien. Ook gemeenten kunnen vanuit de Wmo een beroep op ons doen. 
 

Voor werknemers

Hou jij van houtbewerking? Of gaat je hart sneller kloppen van de kinderopvang? Vertel ons wat jij leuk vindt en we helpen je graag aan een passende baan. De bedrijven en organisaties waar wij mee samenwerken, zijn heel divers: van horeca tot banken en van winkels tot boerenbedrijven. Er is altijd iets dat bij jou past!

 

Voor bedrijven

Elk bedrijf heeft regelmatig terugkerende taken: helpen met inpakken of het bijvullen van voorraden. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen dit werk met veel plezier. Ze draaien mee in de maatschappij en ervaren persoonlijke groei. Voor werkgevers biedt het ook voordelen. Zo draagt het bij aan een sociaal imago en zijn er geen  kosten voor arbeid.

Jobcoaches/trajectbegeleiders van Wil

Goede begeleiding en het managen van verwachtingen is belangrijk in deze trajecten. Onze jobcoaches/trajectbegeleiders kijken naar de vaardigheden, wensen en ontwikkelmogelijkheden van werknemers. Ze helpen hen op weg binnen het bedrijf en coachen onder andere op: zelfstandig werken, veiligheid en gedrag. De coach komt regelmatig langs om te kijken of het voor beide partijen naar wens verloopt.

Wil werkt door heel Friesland

We staan open voor elke werkvraag, voor elk bedrijf en elke gemeente in Friesland. Ons werk is altijd maatwerk. Onze visie: iedereen maakt kans op zinvol werk en kan een bijdrage leveren aan de maatschappij.