Werk en dagbesteding voor mensen met een beperking in Friesland

Bij werk en dagbesteding kijken we naar jou. Wat wil je doen? Wat vind je leuk? Dat is het mooie van onze aanpak: bij ons kun je nieuwe dingen leren. En misschien doorstromen naar betaald werk. Bij Wil doe jij ertoe.

Op die manier vinden we altijd een passende (werk)plek. Voor iedereen. Daarbij werken we ook vaak samen met gemeenten vanuit de Wmo en Participatiewet.

Voor iedereen met een hulpvraag

We zijn er voor alle mensen met een hulpvraag. Bij ons krijg je structuur en doe je mee in de maatschappij. We kijken naar jouw doelen, wensen en talenten. Heb je snel last van werkdruk of voel je je eenzaam? Dan beginnen we bij de dagbesteding. Gaat dat heel goed? Dan stroom je door. We zoeken een plek die bij jou past! 

Een zinvolle besteding van elke dag

Zo kun je bij Wil bijvoorbeeld dieren verzorgen op een van de kinderboerderijen. Of je werkt mee in de horeca: je maakt lunches klaar en serveert het eten. Ben je creatief? Kijk dan of de kaarsenmakerij of het kunstatelier iets voor je is. Maar ook werken met hout of tuinieren kan bij ons. Er is altijd iets dat bij jou past.

Voor gemeenten: Wmo en participatiewet

Vanuit de Wmo en Participatiewet kunnen gemeenten een beroep op ons doen. Hebben mensen hulp nodig bij het vinden van een baan? Zij zijn van harte welkom. Wij richten ons op de mogelijkheden en leren nieuwe vaardigheden aan. Ons doel is om - waar mogelijk - mensen uit de zorg te halen en mee te laten doen in de maatschappij.

Uit de praktijk

Op onze kinderboerderij in Stiens zit een vijfjarig meisje op een paard. Ze kijkt naar haar begeleider en zegt: “Jij bent zeker ook verstandelijk gehandicapt.” Onze medewerker antwoordt: “Vroeger wel, maar sinds ik hier werk niet meer.” Op dat moment is ons doel bereikt. Medewerkers krijgen een positief zelfbeeld en weten dat ze meetellen. Net als ieder ander!