Ervaringsverhalen: Waar een Wil is

Benieuwd naar ervaringsverhalen over werk en dagbesteding, ondersteuning aan huis of begeleid werken? Lees dan eens het verhaal van Marijke Metz, Carla Roetert Steenbruggen, Tamara van der Heide of Theo van der Plaats. En ontdek hoe Wil mensen begeleidt met een ondersteuningsvraag bij werk en in hun persoonlijke ontwikkeling. De verhalen van de cliënten zijn allemaal anders. Toch hebben ze één ding gemeen: waar een wil is, is een weg!

Het verhaal van Marijke

Marijke Metz (39 jaar) werkt op het leukste familiepark van Friesland: De Naturij in Drachten. Op deze prachtige dagbestedingslocatie voelt Marijke zich helemaal thuis. Vier dagen in de week is ze te vinden in de indoor speelhal waar ze met veel plezier verschillende taken uitvoert.

Ik zit hier helemaal op mijn plek. 
- Marijke Metz

 

Uitdaging

Marijke startte een aantal jaar geleden met dagbesteding bij het Activiteitencentrum in Drachten. Daar werkte ze in de catering. Marijke: “Door corona werd de keuken gesloten. Toen mocht ik productiewerkzaamheden doen, zoals inpakwerk. Daar vond ik niks aan.” Jannie Harms, begeleider bij de speelhal, vult aan: “We sturen op ontwikkeling. Marijke had bij het Activiteitencentrum het maximale geleerd. Er was geen uitdaging meer. Ze had eerder aangegeven graag bij de speelhal te willen werken. In de zomer kon ze daar starten en werd ze met open armen ontvangen.” Marijke: “Ik heb hier hele leuke collega’s. Ik zit hier echt op mijn plek.” 

Veelzijdig takenpakket

Het werk bij de speelhal bestaat uit veel verschillende taken. Elke dag wordt een rooster opgesteld met wie wat doet op die dag. Elke dag is anders. Marijke: “Ik sta achter kassa, help klanten, maak speeltoestellen schoon, bak tosti’s, lap de ramen, poets de wc’s. Ik doe alles hier. Wat ik het leukst vindt? Eigenlijk vind ik alles wel leuk.” Jannie vertelt: “En ze doet het hartstikke goed. Marijke is echt een topper.”

Ruimte om te leren

Voorheen waren er 300 tot 400 bezoekers per dag. Door corona halen ze die aantallen nu niet meer. Maar er is nog steeds genoeg te doen en er is voldoende uitdaging voor de medewerkers. Op dit moment zijn ze bezig met de aankleding voor kerst. Dat het wat rustiger is, zien ze bij de speelhal niet als nadeel. Het geeft medewerkers juist de ruimte om nieuwe dingen te leren en daarmee te oefenen. Marijke vult lachend aan: “Nou, ik ben wel klaar voor de drukte hoor. Kom maar op!” 

Waardevol

Jannie: “Dagbesteding is bedoeld om structuur te bieden en een zinvolle invulling aan de dag te geven. Daarbij helpt het om de zelfstandigheid te vergroten. En dat zien we ook terug bij Marijke. Voorheen woonde ze in een woonvorm waar ze 24/7 begeleiding kreeg. Nu woont ze op zichzelf en krijgt ze twee x per week een half uur ondersteuning en dat gaat hartstikke goed. Ik ben hartstikke trots op haar.”

Toppers gezocht

Wil jij net zoals Marijke een fijne plek om te werken met leuke collega’s? Of ken je iemand die een werkplek zoekt? Kom dan langs bij de speelhal in Drachten. Ze zijn namelijk nog op zoek naar meerdere toppers om het team te versterken! Wil je meer lezen over dagbesteding? Kijk op de pagina werk en dagbesteding.

Wat past bij jou?

Zoek jij ook een leuke werkplek met begeleiding?

Bekijk direct onze mogelijkheden